Er zijn tegenwoordig zeer veel glutenvrije bloemmixen op de markt, kant en klaar. Je vraagt je dus misschien af waarom je er zelf nog de moeite voor zou doen? Wel het antwoord is simpel: omdat je zo zelf kiest en bewust omgaat met de inhoud. Vaak zitten de mixen vol met suikers of minder verantwoord meel zoals maismeel en rijstmeel. Deze mailmix is in een handomdraai klaar om gebruikt te worden. Je kan hem bovendien best lang bewaren in een goed afgesloten pot.
Ingrediënten
- 200g boekweitmeel
- 100g quinoameel
- 100g chufameel
- 100g kastanjemeel
- 100g amandelmeel
- 350g arrowroot
- 50g johannesbroodpitmeel
- 15g wijsteenbakpoeder
Bereiding
- Voeg alle bovenstaande bloemsoorten samen en meng grondig door mekaar. Zorg ervoor dat je alle klontertjes verwijdert (vooral kastanjemeel en chufameel klonteren vaak fel).
- Doe alles in een goed afgesloten pot en klaar! Je hebt je voorraad bloem voor het bereiden van heel wat recepten.
Reactie plaatsen
Reacties