Humus

Gepubliceerd op 6 februari 2019 om 17:15

Één van de moeilijkste opdrachten bij glutenvrij/lactosevrij eten vind ik beleg: ik heb het niet met de salades uit de supermarkt (als die al zouden mogen) en nog veel minder met charcuterie. Maar wat eet je dan op je toast of cracottes wanneer je toch eens beslist dat iets anders klaarmaken niet meer in de agenda past?! Niets zo eenvoudig als een pot hummus, humus, hoummous of hoemoes! Door er kruiden naar smaak aan toe te voegen kan je eindeloos variëren: peterselie, dille, koriander,... wat je maar lekker vindt, het kan allemaal!

Wist je trouwens dat deze puree van kikkererwten niet alleen een volwaardige vleesvervanger is, maar tevens ook een bron van tryptofaan, waardoor het tevens ook je stemming kan verbeteren en je mogelijk helpt om beter te slapen?! ...En dat allemaal met één potje humus!


Ingrediënten

1 grote pot

  • 1 pot kikkererwten
  • Enkele takjes peterselie
  • 1 takje koriander
  • Scheutje olijfolie
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4tl ras-al-hannoutpoeder
  • Peper en zout naar smaak

 

Optioneel voor de afwerking:

  • Hennepzaadjes of pompoenpitten
  • Takje peterselie of koriander

 

 

Voorbereiding

  1. Giet de kikkererwten af (bewaar desgewenst het vocht, het is een fantastische ei-vervanger!).

 

 

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten in een grote pot.

  2. Werk eventueel af met de zaadjes, pompoenpitten, peterselie of koriander.

  3. Klaar! :-)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.