Kruidige cruesli

Gepubliceerd op 26 januari 2020 om 19:35

Zondag, de ideale tijd om de week voor te bereiden zodat die zo stressloos mogelijk kan verlopen. Mealprep-time dus! Maar ook granol & cruesli time: de oven draait op volle toeren en tovert de heerlijkste geuren in huis. Twee keer genieten dus: één keer met de mond en één keer met de neus... hmmmmmm!


Ingrediënten

voor een ruime voorraad

  • 200g witte amandelen
  • 50g hazelnoten
  • 70g pompoenpitten
  • 40g kokosrasp
  • 1el kokosolie
  • 2el ahornsiroop
  • 1/2tl kardemom
  • 1tl gember
  • 1tl kaneel
  • 1tl sinaasappelschilpoeder (zoet)

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C

  2. Smelt de kokosolie (1el).

 

 

Bereiding

  1. Maal de amandelen (200g), hazelnoten (50g) en pompoenpitten (70).  Het hoeft geen meel te worden, maar ze moeten wel fijner gemalen zijn.

  2. Meng de notenmengeling met de kruiden (1/2tl kardemom, 1tl gember, 1tl kaneel, 1tl sinaasappelschilpoeder) en de kokosrasp.

  3. Voeg de ahornsiroop (2el) en gesmolten kokosolie (1el) toe en mix indien mogelijk nog eens licht.

  4. Giet over op een grote bakplaat (bedekt met bakpapier) en verdeel gelijkmatig.

  5. Plaats de mengeling in de voorverwarmde oven en laat 10min bakken.

  6. Roer na 10min alles goed door mekaar en laat opnieuw 5min bakken. Meng opnieuw en laat nog eens 5min bakken tot de mengeling goudbruin gebakken is (let op dat het niet verbrandt!).

  7. Laat goed afkoelen.  Eenmaal afgekoeld kan je de mengeling overgieten in een bewaardoos of glazen pot.  Heerlijk met blauwe bessen en kokosyoghurt (op basis van waterkefir)!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.