Quinoa goes nuts

Gepubliceerd op 20 april 2019 om 16:38

Ik houd van variatie, dus ook bij het ontbijt: vandaag misschien een smoothie, morgen een heerlijk krokante granola en overmorgen... quinoa? Maar dan eentje met alles erop en eraan uiteraard, want ontbijt staat thuis voor de meest voedzame maaltijd van de dag.
Maak op je vrije dag een ruime voorraad en bewaar in een mooie pot, of doe zoals ik: geef eens een zakje “Quinoa goes Nuts” cadeau en inspireer anderen!


Ingrediënten

Ongeveer 500g voorraad

  • 80g gepofte quinoa
  • 2el kokosolie
  • 2el agavesiroop
  • 4el cacaopoeder
  • 5el witte amandelen
  • 5el pistachenoten
  • 5el pecannoten
  • 2el hazelnoten
  • 2el lijnzaad
  • 3el kokosvlokken
  • 2el bijenpollen
  • 2el chiazaadjes
  • 2el witte sesamzaadjes

 

Voorbereiding

  1. Smelt de kokosolie (2el).

  2. Hak de noten grof (5el witte amandelen, 5el pistachenoten, 5el pecannoten, 2el hazelnoten).

 

 

Bereiding

  1. Meng het cacaopoeder (4el) onder de gepofte quinoa (80g).

  2. Voeg alle andere droge ingrediënten (gehakte noten, 2el lijnzaad, 3el kokosvlokken, 2el bijenpollen, 2el chiazaadjes, 2el witte sesamzaadjes) toe en meng goed.

  3. Overgiet met de gesmolten kokosolie en de agavesiroop (2el) en meng opnieuw.

  4. Laat even drogen en giet over in een bewaarpot.  Heerlijk 's ochtends met wat (plantaardige) yoghurt!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.