Wat ik heel erg gemist heb omdat ik geen tarwe of melkproducten mag eten is frietjes met vol-au-vent: wat kon dat toch smaken!
Blij als een kind was ik toen ik per ongeluk ontdekte hoe je in een handomdraai een aangepaste vol-au-vent kan maken: in 20 minuten staat er een grote dampende pot op tafel om duimen en vingers van af te likken.
Ingrediënten
2 personen (en wat saus voor de diepvries extra)
- 4 kippenboutfilets
- 2 kippenchipolata's (let erop dat ze gluten/lactosevrij zijn indien nodig)
- 300g champignons
- 400ml kokosmelk (romige)
- 1el groentenbouillonpoeder
- Kippenkruiden
- 1 à 2kl kuzu
- Olijfolie
- Peper en zout
Voorbereiding
- Snijd de kippenboutfilets in blokjes van een cm.
- Snijd de champignons in fijne schijfjes.
- Verwijder het velletje van de kippenchipolata's en breek in kleine blokjes. Indien je tijd hebt kan je er mooie balletjes van rollen, zo niet: even lekker in blokjesvorm!
Bereiding
- Bak de blokjes kip (van 4 kippenboutfilets) in een scheutje olijfolie. Kruid stevig af met kippenkruiden (Tip: voeg een beetje Evlier specerijenzout toe voor nog meer smaak) en bak goudbruin.
- Voeg de schijfjes champignon (300g) toe en laat mee goudbruin bakken.
- Voeg aan het einde de balletjes (van 2 kippenchipolata's) toe en laat kort mee garen. Omdat het vuur goed heet is en de champignons heel wat vocht afgeven garen ze zeer snel mee.
- Voeg 1el groentenbouillonpoeder (of naar smaak) toe en roer om.
- Voeg de kokosmelk (400ml) toe en roer opnieuw goed om. Zet het vuur af op dit punt af.
- Los 1 à 2tl kuzu op in wat oude kokosmelk en voeg toe. Goed omroeren, afkruiden met peper en zout en smullen maar!
Reactie plaatsen
Reacties