Powergranola

Gepubliceerd op 14 januari 2019 om 16:25

Deze granola, boordevol zaden een pitten is de perfecte start van je dag.  Als je gebroken noten koopt is deze in een handomdraai gemaakt. 


Ingrediënten

voor een ruime voorraad

  • 300g havermout (glutenvrij)
  • 75g hazelnoot
  • 50g amandelen
  • 50g cashewnoten
  • 75g pecannoten
  • 3el kokosolie
  • 1el ahornsiroop
  • 20g chiazaadjes

 

Extra toe te voegen na het bakken:

  • 20g zonnebloempitten
  • 20g pompoenpitten
  • 20g witte sesamzaadjes
  • 15g gedroogde gojibessen

 

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C

  2. Smelt de kokosolie (3el).

 

 

Bereiding

  1. Maal de noten (75g hazelnoot, 50g amandelen, 50g cashewnoten, 75g pecannoten).  Het hoeft geen meel te worden, maar ze moeten wel fijner gemalen zijn.

  2. Meng de notenmengeling met de havermout (300g), chiazaadjes (20g), gesmolten kokosolie en ahornsiroop (1el).

  3. Giet over op een grote bakplaat (bedekt met bakpapier) en verdeel gelijkmatig.

  4. Plaats de mengeling in de oven en laat 5min bakken.

  5. Roer na 5min alles goed door mekaar en laat opnieuw 5min bakken. Meng opnieuw en laat nog eens 5min bakken tot de mengeling licht goudbruin gebakken is (let op dat het niet verbrandt!).

  6. Laat goed afkoelen en voeg de pitjes (20g zonnebloempitten, 20g pompoenpitten, 20g witte sesamzaadjes) en de gojibessen (15g) toe.

  7. Eenmaal afgekoeld kan je de mengeling overgieten in een bewaardoos.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.