Deze smoothie is een waar pareltje: dankzij het zoete van de banaan en het romige van de (rijpe) avocado verstop je makkelijk de aanwezigheid van spinazie. Zo slaag je erin om al vanaf het ontbijt een goede portie groenten en fruit te verorberen. Wie zei dat gezond eten moeilijk was?
Ingrediënten
2 personen
- 1 banaan (koud of bevroren)
- 1 avocado (koud)
- 2 handen vol verse spinazie
- 1el (glutenvrije) havermout
- 1el geweekte noten naar keuze of 1 extra el havermout
- 1 maatlepel collageenpoeder (optioneel)
- 250ml notenmelk (indien je liever een echte smoothie hebt die je kan drinken kan je meer notenmelk toevoegen)
Extra voor de afwerking:
- 1el muesli
- 1kl bijenpollen
Voorbereiding
- Plaats de banaan en avocado enkele uren vooraf in de koelkast
- Spoel de spinazie indien nodig
Bereiding
- Doe de banaan, avocado, havermout (1el), geweekte noten (1el of 1 extra el havermout), spinazie, notenmelk en eventueel het collageenpoeder in de blender.
- Blend tot alles fijn gemixt is.
- Giet over in je lievelingskommetjes en strooi de muesli en bijenpollen over je smoothie bowl.
Reactie plaatsen
Reacties