Kippensoep met groene asperge

Gepubliceerd op 15 februari 2019 om 17:54

In de winter vind ik het zalig om 's middags op te warmen met een grote tas soep.  Het enige probleem met de gemiddelde soep is dat je een uurtje later alweer honger hebt....  Door er voldoende groentjes en vooral stukjes kip in te stoppen zorg je ervoor dat je de dag goed en energiek door komt.  


Ingrediënten

2 personen

  • 2 wortels
  • 1 stengel selder
  • 2 sjalotten
  • 1 enkele kippenfilet
  • 100g groene asperge
  • 1 à 2el groentenbouillonpoeder (naar smaak)
  • Scheutje olijfolie

 

 

Voorbereiding

  1. Maak de groenten schoon en snijd in kleine stukjes.

  2. Snijd de kip in kleine blokjes.

 

 

Bereiding

  1. Stoof de sjalotten (2) lichtjes aan in wat olijfolie.

  2. Voeg de selder, wortels (2) en kippenfilet (enkele filet) toe en zet ruim onder water.  Voeg het bouillonpoeder (1 à 2el, naar smaak) en breng aan de kook.

  3. Laat even doorkoken.

 

Indien je een soepkoker gebruikt zoals ik, dan laat je alles aan het toestel over en geniet je al na 20min van een lekker warme tas soep.  Zo eenvoudig kan het zijn :-)

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.