Winters wolkendeken (Pastinaak-kolseldersoep)

Gepubliceerd op 31 januari 2019 om 17:58

Heb jij dat ook, die koude rillingen wanneer de weerman nog maar het woordje sneeuw uitspreekt? Op die dagen heb ik ‘s middags geen zin in een salade of boterhammen of... Het enige waar ik dan naar verlang is een heerlijke warme pot soep die je maagje vult en je een warm gevoel geeft, al is het maar voor een half uurtje... Zo ook met dit winterse wolkendeken, waarbij pastinaak en knolselder, typische wintergroenten, verrassend samensmelten met koriander en platte peterselie, zodat er een heel nieuwe smaaksensatie ontstaat.


En voor de koriander-haters: geen zorgen, de soep smaakt echt niet naar zeep! ✌️ Probeer het maar!


Ingrediënten

2 liter soep

  • 1 dikke pastinaak
  • 1 kleine knolselder
  • 2 sjalotten
  • Enkele takjes koriander
  • Enkele takjes platte peterselie
  • Scheutje romige kokosmelk
  • Peper

 

 

    Voorbereiding

    1. Maak de groenten schoon en snijd in grove stukken.

    2. Was de kruiden en snijd in grove stukken.

     

     

    Bereiding

    1. Stoof de sjalotten (2) lichtjes aan in wat olijfolie.

    2. Voeg de pastinaak en de knolselder toe en zet ruim onder water: maak je een winters wolkendeken, voeg dan niet te veel water toe; houd je meer van een vloeibare soep, voeg dan meer water toe.  

    3. Voeg het bouillonpoeder (1el, naar smaak) en breng aan de kook.

    4. Voeg op het einde de koriander en peterselie toe.

    5. Draai het vuur uit en mix de soep.

    6. Doe een flinke scheut kokosmelk bij de soep en kruid af met peper.
       

    Indien je een soepkoker gebruikt zoals ik, dan laat je alles aan het toestel over en geniet je al na 20min van een lekker warme tas soep.  De kokosmelk voeg je in dit geval pas na de kooktijd toe.  Even roeren en klaar!

     

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.