Zelf ben ik helemaal geen rode kool -fan, maar deze versie met veenbessen in plaats van appeltjes kon ik omwille van het sappige en de zurige ondertoon best wel smaken. Wat mij betreft het eerste lekkere rode kool recept, maar oordeel voorzal zelf!
Ingrediënten
- 1 kleine rode kool
- 3 kleine rode uien
- 150g gedroogde cranberry's
- 250g diepvries cranberry's
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 kaneelstokje
- 750ml water
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Voorbereiding
- Haal het buitenste blad van de rode kool en snijd de kool door midden. Haal de harde kern uit de kool en snijd de helften in reepjes.
- Pel de 3 rode uien en snijd door middel. Snijd vervolgens net als de kool in reepjes.
Bereiding:
- Doe de ui en de rode kool in een ruime kom.
- Voeg het water (750ml), het kaneelstokje, de gedroogde-(150g) en diepvriescranberry's (250g) toe en breng aan de kook (met deksel).
- Laat een tiental minuten goed doorkoken en verminder dan het vuur zodat de kool rustig pruttelt.
- Voeg de rietsuiker (2el) en het peper en zout naar smaak toe en laat een uurtje pruttelen (met deksel).
- Proef na een uurtje of de kool gaar is en of de bereiding naar smaak is. Desgewenst kan je suiker, zout en peper toevoegen naar smaak.
Heerlijk met gekookte appeltjes en een burgertje :-) Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties