Zalm en asperges zijn wat mij betreft het perfecte huwelijk. Met een fris sausje erbij wordt het dus hélemaal genieten!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 170g king soba noedels (of twee "rolletjes")
- 2 moten (diepvries) zalm
- 300g witte of groene (of gemengde) asperges
- 1 citroen (bio)
- 250ml romige kokosmelk
- 1/3 potje Violife creamy
- 1el kuzu
- Enkele takjes bieslook (optioneel: met bloempjes)
- 3 limoenblaadjes (gedroogd)
- Snufje dragon
- 1tl groentenbouillonpoeder
- 2el gran vegiano (of gran panado, geraspt/poeder)
- Peper en zout
Bereiding
- Stoom de asperges (300g) en zalm (2 moten) in 25min gaar. Houd het stoomwater opzij, dat gebruiken we gedeeltelijk mee in de saus.
- Vul een kookpot met (heet) water en breng aan de kook. Voeg de king soba noedels (170g) toe en kook gaar. Zorg dat ze ongeveer gelijk klaar zijn met je saus. Laat goed uitdruppen vooraleer ze in de borden te leggen.
- Doe 1/3 van het potje Violife Creamy in een andere kookpot en verwarm rustig. Voeg de kokosmelk (250ml) toe en roer tot de kaas gesmolten is. Zorg dat de saus steeds net onder kookpunt gehouden wordt.
- Gebruik ongeveer 150ml van het kookvocht van de asperges om extra toe te voegen aan de saus.
- Voeg de zeste van de volledige citroen, het groentenbouillonpoeder (1tl), het snufje dragon, de gran vegiano (2el) en de 3 limoenblaadjes toe aan de saus.
- Snijd de bieslook fijn en voeg eveneens toe. Indien je bieslookbloemetjes ter beschikking hebt kan je de bloemblaadjes eventueel plukken en mee toevoegen aan de saus (of gebruiken bij de afwerking).
- Snijd de citroen door midden en pers wat citroensap uit in de saus. Let op dat je niet te veel gebruikt (proef regelmatig!).
- Los de kuzu (1el) op in een scheutje koud water of kokosmelk en voeg al roerend toe aan de warme saus. Doe dit beetje bij beetje tot de saus de gewenste dikte heeft. Indien ze niet dik genoeg is kan je eventueel wat extra kuzu toevoegen.
- Kruid de saus af met peper en zout.
- Verdeel de king soba noedels over de borden. Snijd de asperges in grove stukken en verdeel eveneens over de borden. Overgiet met de saus. Plaats een stukje zalm op elk bord. Kruid opnieuw af met peper en zout.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties