Gierst is bij de meeste mensen niet erg gekend. Het is een graangewas dat tot de grassenfamilie behoort: het bevat dus geen gluten. Om de bittere smaak weg te nemen is het belangrijk om de gierst altijd eerst goed te spoelen. Dit graan gevat veel eiwitten, ijzer, magnesium en vitamine B. In combinatie met de groentjes vormt het dan ook een zeer voedzame maaltijd.
Ingrediënten
2 personen
- 200g gierst
- 600ml water
- 1/4 kleine pompoen (bvb hokkaido)
- 1 prei
- 1 wortel
- snufje zout
- tamari naar smaak
- sesamolie naar smaak
Voorbereiding
- Was de gierst en laat goed uitlekken.
- Snijd de pompoen in blokjes.
- Snijd de prei in ringetjes.
- Snijd de wortel in schijfjes.
Bereiding
- Doe de gierst met het water in een stoofpot en breng aan de kook.
- Eenmaal de gierst kookt een snufje zout en de pompoenblokjes en wortel toevoegen en het vuur zachter zetten.
- Zodra de pompoen en wortel wat zachter worden de prei toevoegen en mee laten stoven.
- Eenmaal alle groenten gaar zijn op smaak brengen met tamari en sesamolie naar smaak.
Reactie plaatsen
Reacties