Één van mijn favoriete maaltijden is zonder enige twijfel pasta carbonara. Ik was dan ook zo blij als een kind met mijn nieuwste ontdekking in de rekken van de biowinkel: “spekreepjes” van kip: daar kwam spontaan een carbonara feeling opborrelen!
Voeg daarbij de spinazie die in de koelkast lag te lonken en pasta van rode linzen en we komen meteen tot een eiwitrijke versie van deze oude liefde, boordevol vezels, ijzer, zink, magnesium,...
Ingrediënten
2 personen
- 125g pasta van rode linzen
- 250g spinazie
- 1 teentje look
- 200g "spekreepjes" van kip
- 2el edelgistvlokken
- 2 eieren
- 50ml kokosroom
- peper
- zout
- muskaatnoot
Voorbereiding
- Was de spinazie en laat uitlekken.
- Pel het teentje look.
Bereiding
- Breng een ruime hoeveelheid met water aan de kook en voeg de rode linzen pasta (125g) toe. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.
- Verhit een wokpan en bak de "spekreepjes" van kip (200g) lichtjes aan. Voeg het teentje knoflook in zijn geheel toe en laat heel kort even mee bakken alvorens de spinazie (250g) toe te voegen, zodat het zijn smaak al wat kan afgeven.
- Bak de spinazie even mee, maar draai het vuur uit zodra de spinazie slinkt. Voeg onmiddellijk de edelgistvlokken (2el) toe en meng goed. Het is niet erg indien er wat vocht vrij komt van de spinazie en/of de spekjes.
- Klop de twee eieren met de kokosroom (50ml), peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
- Giet de pasta af zodra die gaar is en giet over in de wokpan. Verhit het geheel tot je ziet dat het begint te pruttelen. Voeg het de opgeklopte eieren met de room toe en draai het vuur onmiddellijk weer uit. Het is de bedoeling dat de eieren mee stollen maar niet aanbakken.
- Giet over in je favoriete kommetjes en geniet van een krachtige smaakvolle maaltijd.
Reactie plaatsen
Reacties