Eenmaal het einde van de week nadert en er nog heel wat groentenrestjes in de koelkast liggen is er niets zo dankbaar als ovenschotels en quiches! En ja hoor, ook wanneer je geen tarwe of melkproducten mag kan dit perfect!
Ik heb al meerdere quichebodems geprobeerd maar kom steeds weer bij dezelfde vaststelling: ik vind de versie gewoon zonder bodem het lekkerst! Geen droge brokkelige bodem, geen te harde of net te slappe korst, maar gewoon de smaak van veel groentjes.
Gewoon heerlijk genieten!
Ingrediënten
2 personen
- 2 kleine venkelknollen
- 1 prei
- 1 teentje verse look
- 75g gerookte kalkoenreepjes
- 4el edelgistvlokken
- 4 eieren
- 150ml kokosroom
- 1/2kl tijm
- Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
Voorbereiding
- Was de 2 venkelknollen en snijd in blokjes of reepjes.
- Snijd de prei en was goed.
- Hak het teentje verse look fijn.
- Verwarm de oven voor op 180°.
Bereiding
- Doe een scheutje vetstof (bvb olijfolie of kokosolie) in een grote wokpan en stoof hierin de venkel en de prei aan.
- Voeg de fijngesnipperde look toe en laat het geheel even stoven tot de groenten beet gaar zijn. Ze garen nog verder in de oven dus laat ze zeker niet te lang stoven.
- Bedek een rond bakblik (grootte naar keuze; indien je een klein blik neemt zorg er dan voor dat de rand hoog genoeg is) met bakpapier zodat je de quiche straks makkelijk kan verwijderen.
- Bestrooi met de tijm (1/2kl) en peper, zout, nootmuskaat naar smaak.
- Leg de kalkoenreepjes (75g) boven op de quiche. Indien je er niet van houdt dat ze wat aangebakken worden in de oven kan je ze ook mengen met de groenten.
- Klop de 4 eieren met de kokosroom (150ml) op.
- Voeg de edelgistvlokken (4el) toe en roer nog eens goed door alvorens je het mengsel over de groenten giet.
- Plaats in de heteluchtoven op 180° gedurende 40 minuten. De baktijd kan uiteraard variëren naar gelang je type oven en de grootte van je bakblik.
Reactie plaatsen
Reacties