Daar sta je dan met je wekelijkse mand biogroentjes en dan ligt er een groen gedrocht naar je te kijken... Mizuna... En dan komt er het moment waarom je blij bent dat je leeft in het tijdperk van Dokter Google: een knapperige groente met een lichte mosterdsmaak die je kan verwerken in een slaatje of kan wokken; boordevol vitamine C.
En waar een wok is, is een weg: met wat witloof en gerookte zalm erbij werd de mizuna de smaakmaker en kruidige toets van een snel en eenvoudig nagerecht. Laat het volgende pakketje maar aanrukken!
Ingrediënten
- 250g black rice noodles (King Soba) - kleine eters hebben voldoende aan 2/3 (= 2 bundeltjes)
- 3 topjes witloof
- 1/3 bussel mizuna
- 1 teentje look
- 240ml romige kokosmelk
- 200g gerookte zalm
- 1 el groentenbouillonpoeder
- Peper
- 3 kleine blaadjes gedroogde zeesla
- Olijfolie
Voorbereiding
- Was het witloof (3 topjes) en de mizuna (1/3 bussel) en snijd beiden grof.
- Pel het teentje look en snipper fijn.
Bereiding
- Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie en stoof hierin het witloof.
- Breng een ruime hoeveelheid met water aan de kook en voeg de black Rice noodles (250g of indien kleine eters 2 bundeltjes) toe. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.
- Eenmaal het witloof licht gestoofd is voeg je de mizuna toe. Stoof even mee en blus met een scheut water. Laat het water mee koken en minder het vuur.
- Snijd de gerookte zalm (200g) in reepjes en voeg toe aan het witloof en de mizuna en meng goed.
- Voeg het groentenbouillonpoeder (1el) toe en voeg de romige kokosmelk (240ml) toe. Snipper de 3 blaadjes gedroogde zeesla fijn en kruid af met peper naar smaak.
- Giet de noodles af en schep ze over in je favoriete kommetjes. Overgiet met de saus en geniet!
Reactie plaatsen
Reacties