De venkelloofpesto maakt dit gerechtje net ietsje anders dan de standaard pesto en is een leuke afwisseling. Geen venkelloofpesto in huis? Geen probleem, kies dan voor een standaard pesto.
Ingrediënten
2 personen
- 3el venkelloofpesto
- 1 venkel
- 1 courgette
- 250g spinazie
- 1el groentenbouillonpoeder
- 300ml Kokosmelk
- 1 grote kipfilet
- Peper & zout
- Olijfolie
- 250g glutenvrije fusilli pasta
Voorbereiding
- Maak indien nodig eerst de venkelloofpesto volgens dit recept.
- Was de groenten (venkel en courgette) en snijd in stukken.
- Was ook de spinazie grondig.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
Bereiding
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar (kijk voor de kooktijd op de verpakking).
- Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet goudbruin.
- Voeg vervolgens de venkel toe en laat flink mee stoven (roer wel regelmatig om, om aanbakken te voorkomen. Indien nodig kan je een scheutje water toevoegen).
- Eenmaal de venkel begint gaar te worden voeg je de courgette toe. Roer opnieuw regelmatig om.
- Voeg vervolgens ook de spinazie (250g) en de venkelloofpesto (3el) toe. Roer goed om.
- Daarna voeg je de kokosmelk (300ml), het groentenbouillonpoeder (1el) alsook peper en zout naar smaak toe. Laat heel kort pruttelen en draai het vuur uit.
- Zodra de pasta beetgaar is draai je het vuur uit en giet je de pasta af.
- Verdeel de pasta over twee borden en overgiet met de wokbereiding.
Reactie plaatsen
Reacties