Perencake met een twist

Gepubliceerd op 15 oktober 2022 om 11:46

Wanneer de zon afscheid neemt van de zomer laat de perenboom stilaan zijn mooie vruchten los.  Een boompje van enkele jaren oud geeft al snel enkele emmers peren, die je onmogelijk allemaal kan verorberen. Tijd dus om er enkele te verwerken in een overheerlijke perencake!


Ingrediënten

1 cake

  • 195g vloeibare plantaardige boter
  • 225g fijne rietsuiker
  • 4 (grote) eieren
  • 250g glutenvrije bloemmix
  • 30ml limoensap
  • 15ml limoncello
  • 20ml vanille 
  • 2 peren
  • Kaneelpoeder (optioneel)

 

 

 

    Voorbereiding

    1. Scheid de 4 eieren en klop de eiwitten stijf.

    2. Verwarm de oven voor op 175°C

     

     

     

    Bereiding

    1. Doe de vloeibare plantaardige boter (195g) in een mengkom en voeg de fijne rietsuiker (225g), de limoncello (30ml), het limoensap (15ml), de vanille (10ml) en de 4 eierdooiers toe.  Klop tot een roomkleurige, lichte homogene massa (ik gebruikte hiervoor een keukenrobot).

    2. Zet de keukenrobot in de laagste stand of gebruik een lepel om de bloem (250g) en het eiwit onder het mengsel te spatelen.

    3. Schil de peren en snijd 1 peer in blokjes, en de andere 2 peren in schijfjes.  De blokjes voegen we aan het deeg toe (zet de schijfjes even apart).
       
    4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in.  

    5. Werk af met de schijfjes peer en eventueel wat kaneelpoeder

    6. Bak gedurende ongeveer een uur in de oven op 175°C.

    7. Prik na 1u in het deeg om te kijken of de cake droog genoeg is.  Zodra de cake goed gebakken is haal je hem uit de oven en uit de vorm, zodat hij kan afkoelen.

     

     

     

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.