Ooit komt de dag waarop je afscheid moet nemen van iets wat je nauw aan het hart ligt. Zo ook met de sluiting van onze favoriete koffiezaak. Daarom deze Farewell Cookies, die een ode zijn aan de mooie momenten daar, want ze zijn immers heerlijk bij een tasje thee, koffie of een Latte Macchiato.
Ben je op zoek naar een origineel cadeautje? Doe ze dan in een mooie zelfgemaakte schaal of een zakje: wedden dat ze je de hemel in prijzen met deze zalige koekjes?! En... vergeet niet het recept te delen.
Ingrediënten
Ongeveer 60 koekjes (3 bakplaten van 20)
- 120 plantaardige vloeibare boter
- 120g rietsuiker
- Snufje zout
- 4 eieren
- 140g volkoren rijstmeel
- 20g arrowroot
- 1tl oranjebloesemwater
- 1/2tl angostura
- Citroenzeste van 2 biocitroenen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
Stap 1
- Meng de boter (120g) met de rietsuiker (120g) en het snufje zout tot een homogene massa.
- Voeg al roerend de 4 eieren toe.
- Voeg het rijstmeel (140g) en de arrowroot (20g) toe en meng goed.
- Rasp de biocitroenen en voeg de rasp toe aan het mengsel.
- Voeg het oranjebloesemwater (1tl) en de angostura (1/2tl) toe en meng opnieuw goed.
Stap 2
- Bedek de bakplaat met bakpapier.
- Neem telkens ongeveer een halve soeplepel deeg en leg in kleine hoopjes op de bakplaat. Laat voldoende plaats tussen het deeg want tijdens het bakken zal het deeg wat open lopen.
Stap 3
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Ze koelen erg snel, dus je hoeft niet lang te wachten om al eens te proeven!
- Je kan de koekjes enkele dagen bewaren.
- Indien je ze graag krokant wil, sluit de pot dan niet af, zo drogen ze nog een beetje verder uit.
- Indien je ze liever wat mals wil houden, doe ze dan in een afgesloten pot.
Reactie plaatsen
Reacties