Wanneer de wind giert en de regen van de ramen stroomt is er tijd om, net als vroeger, aan de slag te gaan met het wafelijzer. Tientallen recepten hebben we de afgelopen jaren geprobeerd, maar geen enkel werd goed bevonden: de wafels hadden een duivels eigen karakter en weigerden uit het wafelijzer te komen.... Maar na al de nederlagen zijn we gekomen tot een recept dat mooie - zoete maar niet té zoete- wafeltjes geeft. Eindelijk, de aanhouder wint (en krijgt een wafeltje als beloning).
Ingrediënten
Ongeveer 12 wafeltjes
- 250g glutenvrije bloemmix
- 1kl wijnsteenbakpoeder
- 110g kokosbloesemsuiker
- Snuifje zout
- 250ml plantaardige melk (bvb havermelk)
- 2 eieren
- 125ml olijfolie
- 1kl vanille extract
Stap 1
- Klop de twee eieren op tot een licht geel schuim.
- Voeg er de olijfolie (125ml) aan toe terwijl je blijft mengen. Indien je met een keukenrobot werkt laat je het toestel dus op een laag tempo verder mengen terwijl je alle ingrediënten één voor één toevoegt.
- Voeg de plantaardige melk (250ml) en vanille extract (1kl) toe en meng goed door.
- Voeg de glutenvrije bloemmix (250ml), het wijnsteenbakpoeder (1kl) en de kokosbloesemsuiker (90g) toe en meng opnieuw goed door mekaar tot je een glad deeg bekomt. Het moet redelijk stevig van structuur worden maar toch nog goed mengbaar.
Stap 2
- Verwarm het wafelijzer. Zorg dat het goed heet is vooraleer je het deeg erin doet.
- Schep twee mooie bolletjes deeg over in het wafelijzer en bak de wafeltjes mooi bruin.
- Laat de wafeltjes afkoelen op een rooster. Je kan ze een weekje bewaren in een blikken doos. Omdat de wafeltjes zelf niet erg zoet zijn worden ze heerlijk in combinatie met fruit en chocolade...!
Reactie plaatsen
Reacties